سقوط مرگبار خلبان جوان در بندرعباس (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) مرگ مشکوک یک مادر باردار در بیمارستان میبد یزد واکنش پلیس به حادثه‌ مزاحمت موتورسوار برای یک خانم بی حجاب دستگیری شرور قمه‌کش در خیابان ولی‌عصر(عج) اعترافات تکان دهنده پسری که مادرش را به قتل رساند دستگیری پزشک قلابی با پنج کلاس سواد فیروزی: احتمال کودک‌آزاری در پرونده فوت دختر فرزندخوانده کاشمری وجود دارد پشت پرده هتک عفت و کشف حجاب کامل توسط دانشجوی دختر در دانشگاه علوم و تحقیقات واژگونی و حریق تانکر سوخت در گناباد یک کشته بر جای گذاشت (۱۲ آبان ۱۴۰۳) حادثه واژگونی خودرو زانتیا در خیابان سید رضی مشهد (شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۳) + جزییات راهداری در سانحه فوت و مصدومیت ۷ شهروند کرمانشاهی مقصر شناخته شد صدای اعتراض پرستاران شنیده می‌شود؟ | ضرورت اصلاح بازتوزیع تعرفه‌های پرستاری برنامه‌های یوم الله ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | سخنرانی رئیس دفتر عقیدتی و سیاسی مقام معظم رهبری در مشهد بودجه خراسان رضوی در حوزه تجهیزات پزشکی، نیاز زائران را پوشش نمی‌دهد  ممنوعیت و محدودیت‌های ترافیکی ویژه راهپیمایی ۱۳ آبان در مشهد اعلام شد | خیابان امام رضا (ع) از امشب (۱۲ آبان ۱۴۰۳) مسدود است مصطفی سالاری به عنوان مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی منصوب شد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) سکته قلبی علت اول مرگ در کشور است کلاهبرداری آنلاین با ترفند دریافت بیعانه | راهنمای تشخیص سایت‌های کلاهبرداری + فیلم آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان حر عاملی مشهد (۱۲ آبان ۱۴۰۳) محاکمه عاملان قتل دختر فیلم‌بردار در مشهد + عکس علائم کم‌کاری تیروئید چیست؟ تأمین مناسب پانسمان موردنیاز بیماران پروانه‌ای در کشور ریزش سقف ایستگاه قطار در صربستان، ۱۴ کشته بر جای گذاشت پذیرش بدون آزمون بیش از ۱۰ هزار دانشجوی نخبه در دانشگاه‌های کشور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (شنبه، ۱۲ آبان ۱۴۰۳) | کاهش قابل‌توجه دما در روز‌های پایانی هفته جداول متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان باید اصلاح شود تک‌چرخ‌زدن با موتورسیکلت منجر به مرگ دختر و پسر نوجوان در بولوار نماز مشهد شد بیمه‌شدگان چند ماه می‌توانند از مقرری «بیمه بیکاری» استفاده کنند؟ آیا کارانه پزشکان منصفانه است؟ پیش‌بینی رگبار باران و رعدوبرق در برخی نقاط کشور (۱۲ آبان ۱۴۰۳) + فیلم آلودگی محیط‌زیست عامل مرگ سالانه ۱.۷ میلیون کودک کمتر از ۵ سال
سرخط خبرها

خشونت خانگی در سایه همه گیری جهانی

  • کد خبر: ۳۵۵۱۱
  • ۲۳ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۲
خشونت خانگی در سایه همه گیری جهانی
هنگامی که زنان خشونت را تجربه می‌کنند، خانواده‌ها و جوامع، همگی، از تبعات آن رنج خواهند برد.
هدی جاودانی|شهرآرانیوز، فوربز- طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، از هر ۳ زن در جهان، یک نفر در طول دوران زندگی اش خشونت جسمی یا جنسی را تجربه می‌کند.
 
در مواقع بحران، مانند بلایای طبیعی و جنگ ها، خطر خشونت‌های وابسته به جنسیت افزایش می‌یابد. این واقعیت درباره همه گیری ویروس کرونا نیز صدق می‌کند. به طور مثال، در چین آمار‌ها حاکی از آن اند که تعداد موارد خشونت خانگی گزارش شده به پلیس در ماه فوریه با شیوع ویروس کرونا و اوج قرنطینه خانگی، در مقایسه با سال گذشته تا ۳ برابر افزایش داشته است.
 
قرنطینه‌های خانگی در سراسر دنیا به خصوص در کشور‌های برزیل، قبرس، ایتالیا و اسپانیا افزایشی ناگهانی داشته است. هنگام شیوع ویروس در استرالیا، گوگل بیشترین میزان جست وجوی عبارت «درخواست کمک برای خشونت خانگی» را با افزایشی هفتادوپنج درصدی در مقایسه با ۵ سال گذشته ثبت کرده است.
 
از طرف دیگر، به دنبال قرنطینه خانگی در آمریکا، تماس با خطوط تلفن ملی مقابله با خشونت خانگی در بسیاری از ایالت‌های این کشور، ابتدا کاهش داشته و از ۱۸۰۰ تا ۲۰۰۰ تماس در روز به حداکثر ۱۷۰۰ تماس رسیده است. تانیا سلواراتنام در مقاله نیویورک تایمز خود اثبات می‌کند کاهش تعداد تماس‌ها به معنای کاهش میزان خشونت خانگی نیست بلکه نشان از آن دارد که قربانیان دشوارتر از گذشته می‌توانند وضعیت خود را گزارش دهند.
 
آنیتا باتیا، معاون اجرایی زنان سازمان ملل، بر این ادعا صحه می‌گذارد: «شیوه‌ای که برای محافظت از مردم در مقابل ویروس به کار گرفته شده است می‌تواند ناخواسته شرایط قربانیان خشونت خانگی را تحت تأثیر قرار دهد.» به طور مثال، با بسته شدن مراکز نگهداری از کودکان و مدارس، کودکان بیشتر در معرض خطر خشونت خانگی قرار گرفته اند.
 
قربانیان خشونت خانگی به علت ترس از انتقال ویروس به والدین مسن خود، دیگر نمی‌توانند به خانواده هایشان پناه ببرند. علاوه بر این ها، ازدحام بیمارستان‌ها و مراکز درمانی توسط مبتلایان به کرونا باعث شده است این افراد از ترس ابتلا به ویروس به دنبال کمک پزشکی برای وضعیت جسمی و روحی خود نباشند.
 
هنگامی که زنان خشونت را تجربه می‌کنند، خانواده‌ها و جوامع، همگی، از تبعات آن رنج خواهند برد. به عبارت دیگر، خشونت علیه زنان می‌تواند اقتصاد‌ها را تحت تأثیر قرار دهد. طبق آمار سال ۲۰۱۳ مرکز تحقیقاتی کپنهاگ، هزینه خشونت توسط شریک زندگی سالیانه حدود ۱۰۰۰ میلیارد دلار و معادل ۲/۵ درصد تولید ناخالص داخلی جهان است. علاوه بر این، ریشه خشونت خانگی به تمایل افراد به اعمال قدرت و تحت کنترل درآوردن دیگران نه تنها در زمان بحران و بی ثباتی و جنگ بلکه در زمان صلح و ثبات نیز برمی گردد.
 
در واقع، رواج خشونت خانگی در یک کشور می‌تواند گرایش آن کشور به تروریسم و جنگ‌های داخلی را نیز پیش بینی کند. با اینکه جهان در هنگامه مقابله با ویروس و تبعات گسترده آن است و مسائلی، چون خشونت خانگی مانند بسیاری از معضلات دیگر به حاشیه رانده شده است، در برخی کشور‌ها فعالان بخش خصوصی در همکاری با دولت‌ها تدابیری را -هرچند حداقلی- برای تسکین این وضعیت به کار بسته اند. به طور مثال، قربانیان خشونت خانگی در فرانسه می‌توانند با مراجعه به داروخانه‌ها و گفتن کلمه «ماسک ۱۹» به متصدی پشت پیشخوان، به صورت رمزی وضعیت خود را گزارش دهند تا آن‌ها با اطلاع به مراکز مربوط، اقدامات لازم را انجام دهند.
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->